joi, 4 noiembrie 2010

Maestrul Adrian Paunescu, tinut in viata doar de aparate

Miercuri dimineata, inima lui s-a oprit, insa medicii au reusit sa-l salveze, prin manevre de resuscitare.

Poetul a trecut cu bine noaptea, spun doctorii. Nu au existat probleme majore, iar starea lui este stationara. El respira cu ajutorul aparatelor, este intubat si nu este constient. Atat plamanii, cat si inima sunt ajutate sa functioneze.

Doctorii i-au montat doua catetere in piciorul drept, prin care sa dreneze sangele, sa-l imbogateasca cu oxigen si astfel sa-i fie sustinuta functia cardiaca.
Adrian Paunescu se afla la terapie intensiva-chirurgie cardiaca, cu insuficienta multipla de organe interne: ficat, rinichi si inima.
Starea de sanatate a poetului Adrian Paunescu este in continuare foarte grava, fiind tinut in viata doar de aparate, dupa cum au anuntat joi medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca.
"Nu este nimic nou. Aceeasi situatie ca ieri. Acelasi tratament. Asteptam evolutia, care poate fi buna sau rea", a declarat joi dimineata dr. Serban Bradisteanu, de la Clinica de Chirurgie cardiaca a Spitalului de Urgenta Floreasca, pentru Ziare.com.

Starea de sanatate a poetului este agravata de diabetul de care sufera de 10-12 ani, precum si de insuficienta cardiaca, renala, hepatica si respiratorie.

Miercuri, starea de sanatate a poetului s-a inrautatit, iar la un moment dat inima sa s-a oprit, dar, dupa multe eforturi, medicii au reusit sa-i reporneasca inima, fiind conectat insa si la aparate prin care este drenat sangele.

Adrian Paunescu, in spital - inima i-a repornit, dar este in stare grava

"Maestrul este in viata. A suferit o oprire cardiaca, dar a fost resuscitat. Este asistat de aparate. Cordul in momentul acesta functioneaza. Este asistat respirator si circulator. Prognosticul ramane rezervat", a declarat miercuri doctorul Serban Bradisteanu.

Poetul a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca pe 26 octombrie, cand, dupa cum a anuntat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al spitalului, urma sa fie suspus unor investigatii pentru unele afectiuni mai vechi.


POEZIA DE PE PATUL DE SPITAL
Fiul poetului, Andrei Paunescu, a acceptat ca poezia, care a fost data doctorului Serban Bradisteanu - seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului de Urgenta Floreasca, unde Adrian Paunescu se afla internat, sa fie facuta publica.
"De-aicea, de pe patul de spital / Pe care ma gasesc de vreme lunga,
Consider ca e-un gest profund moral / Cuvantul meu la voi sa mai ajunga.
Ma monitorizeaza paznici minimi / Din maxima profesorului grija,
In jurul obositei mele inimi / Sa nu ma mai ajunga nicio schija.
Aud o ambulanta revenind / Cu cine stie ce bolnav aicea,
Alarma mi se pare un colind / Cu care se trateaza cicatricea.
Purtati-va de grija, fratii mei / Paziti-va si inima, si gandul,
De nu doriti sa vina anii grei / Spitalul de Urgenta implorandu-l.
Eu va salut de-a dreptul cordial / De-a dreptul cardiac, precum se stie,
Recunoscand ca patul de spital / Nu-i o alarma, ci o garantie.
Va vad pe toti mai buni si mai umani / Eu insumi sunt mai omenos in toate,
Da-mi, Doamne, viata, inca niste ani / Si tarii mele minima dreptate!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu